tobin_properties_226

Om oss

Vår story

Tobin Properties grundades 2010, i en tid när nyproducerade lägenheter var ganska charmlösa och trista. Erik Karlin och Johan Varland, bolagets grundare, ställde sig frågan; borde inte nybyggda bostäder kunna vara bättre och härligare? Det borde gå att göra annat än massproducerade koncept.

Med all den kunskap inom arkitektur och design som finns, så borde det väl gå att skapa och bygga bostäder som känns som något utöver det vanliga? Det är väl just det som är det häftiga när man bygger nytt, att man har chansen att anpassa bostaden till en specifik målgrupp och plats?

Sagt och gjort. Detta var snart 10 år sedan och mycket har hänt på nyproduktionsmarknaden sedan dess. Men Tobin har hållt fast vid filosofin att skapa bostäder med en känsla och en identitet som känns attraktiv och trivsam för målgruppen. Idag består vår projektportfölj omkring 2 075 bostäder med 131 700 kvm bostadsarea och med Klövern, en av fastighetsbranschens största aktörer som huvudägare.

Inget projekt är det andra likt. Arkitekturen och designen skiljer sig mellan alla våra fastigheter. Det enda som är konstant är att vi alltid utgår från platsen och människorna som ska leva där.

Kök och inredning i Sundbyberg

Så här jobbar vi

 

1. Allt börjar med läget

Vi letar aktivt efter områden som precis börjat pulsera, där det finns möjlighet att forma en ny blomstrande stadsdel. Områden med bra kommunikationer och oförlösta kvaliteter, ofta i innerstadens ytterkanter eller i närförorter.

2. Sen en genomgång av området och målgruppen

Våra bostadsprojekt börjar med en grundlig genomgång av området och av målgruppen. Den här delen handlar om att finna de insikter vi behöver för att skapa långsiktigt relevanta lösningar som verkligen gör skillnad på djupet. På så sätt kan man också säga att alla våra bostadsprojekt är anpassade för både området och för våra bostadsköpare.

3. Efter det bygger vi hus med egen dragningskraft

Sedan bygger vi bostäder utifrån varje områdes specifika karaktär och förutsättningar och försöker tillföra innerstadens urbana kvaliteter. Både genom att öppna upp för nya kommersiella aktörer och genom att hitta en arkitektur som ger husen egna identiteter. Hus med egen dragningskraft. Dragningskraft som består över tid.

Livet är rätt komplext

Vi tänker såhär. Vardagen, livet och alla våra behov som kommer med dem är komplexa. Och ett modernt boende borde ju se till att ditt hemmaliv känns precis tvärt om – så oerhört skönt och okomplicerat som möjligt. Så i alla våra projekt skruvar vi i varje detalj för att vara säkra på att det inte finns ett bättre sätt att göra saker på.

Ett mer precist sätt att uttrycka moderna bostäder på, är kanske att vi på Tobin Properties bygger fina hem som ska göra ditt hemmaliv enklare och som du kan vara riktigt stolt över, redan vid porten.

en Tobin-port

 

 

Unum kök och diskbänk

Hus med egen dragningskraft

Att skapa hus med en egen dragningskraft handlar om att skapa känslan av hus man vill vara och vistas i. Det handlar också om att skapa levande bottenvåningar med aktörer som bidrar till huset, dess boende och alla som bor eller arbetar i närområdet. Vi tror att det är på sådana platser som man trivs bäst, tillsammans eller på egen hand.

I alla fastigheter där vi har lokaler vill vi etablera aktörer som verkligen bidrar till huset. La Bergerie, i Etaget på Kungsholmen är en aktör som gör precis just det.

Nyheter

TOBIN
Etaget Le Bergerie

Tobin arbetar med kvalitet och omsorg i allt från smarta lösningar för den lilla detaljen till de stora stadsmässiga sammanhangen. Deras ambition att utveckla boendet till något mer utmanar och inspirerar oss i vår roll som arkitekter.

Lina Wågström, Kontorschef på Semrén & Månsson

Våra samarbetspartners

En stor del i att vara bra på det man gör är att veta vad andra gör bättre. Därför samarbetar vi alltid med ledande aktörer inom varje område, så att varje del i processen sköts av dem som gör just det bäst. Eftersom vi har högt uppställda krav på hur våra bostadsprojekt ska planeras, utformas och genomföras samarbetar vi bara med partners som har lika höga krav på kvalitet som vi. Och som engagerar sig för kunden genom hela resan.

Arkitekter

Semrén & Månsson
Kjellander + Sjöberg
Koncept Stockholm
Equator
Tham & Videgård
Urbio
Dinell & Johansson
Tengbom
Arrhov Frick
Petra Gipp Arkitektur
General Architecture

Mäklare

Alexander White
Eklund Stockholm New York
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Fantastic Frank
Fastighetsbyrån
Nytt Hem

 

Bankpartners

Swedbank
Nordea
SBAB
Danske Bank
Handelsbanken