Designade bostäder för en mer estetiskt tilltalande vardag

I Etaget på Nordenflychtsvägen har vi valt att samarbeta med några av landets mest framstående arkitekter med målsättning att skapa omsorgsfullt designade bostäder för en enklare, skönare och mer estetiskt tilltalande vardag. Kjellander + Sjöberg som har ritat huset inspirerades i arbetsprocessen av New Museum i New York och har haft ett uttalat fokus på hållbarhet. Tegel liksom brons- och guldfärgad plåt behåller sitt utseende eller blir till och med vackrare med åren och med sin industriella karaktär bidrar de till Etagets särart.

Interiören, går i naturliga färgskalor med emfas på kontraster och har tagits fram i samarbete med Koncept Stockholm. På taket finns den gemensamma takterrassen – en lummig lustgård med utekök och utsikt över vattnet och takåsarna.

Nära till det mesta

Utvecklingen från öde industriområde till sprudlande kvartersstad har gått snabbt. Parker och strandpromenader har färdigställts, bagerier och delis fyllts med fikasugna flanörer, människor har flyttat in i de nya bostadshusen och barnen har intagit förskolorna. Storföretagen som valt att lägga sitt huvudkontor här har drivit upp pulsen och skapat en kräsen dagsbefolkning som i sin tur lockar namnkunniga krogar. Men samtidigt finns mycket av det gamla Hornsberg kvar – det ligger fortfarande flera musikstudior längs Strandbergsgatan, och på bakgator puttrar kreativiteten vidare i billiga hyreslokaler. Från Etaget är det nära till aktiviteter för alla åldrar, inte minst i de nyanlagda parkerna. Är man istället sugen på båtliv cyklar man över bron till Pampas Marina för en tur i föreningens egen båt, eller kanske en öl på Sjökrogen.