Revcap ny partner och medinvesterare i Tobin Properties projekt Äril i Norra Djurgårdsstaden

Regulatorisk 2015-12-23

Tobin Properties AB (publ) har tecknat avtal med Revcap som medinvesterare i bostadsutvecklings­projektet Äril i Norra Djurgårdstaden i Stockholm. Projekt Äril omfattar 10 200 kvm...

Tobin Properties AB (publ) har tecknat avtal med Revcap som medinvesterare i bostadsutvecklings­projektet Äril i Norra Djurgårdstaden i Stockholm. Projekt Äril omfattar 10 200 kvm ljus BTA med cirka 80 exklusiva lägenheter vid Båthusparken i kvarteret Brofästet.

Genom avtalet minskar Tobin Properties kapitalbindning i projektet samtidigt som en del av projektvinsten tillfaller medinvesteraren

”Revcap är en kapitalstark och erfaren investerare på den svenska fastighetsmarknaden och Tobin Properties har god erfarenhet från tidigare samarbete med dem. Vi har en gemensam ambition att utveckla fastigheten till en av de mest eftertraktade i området, säger Erik Karlin, VD Tobin Properties.

”Vi är mycket nöjda med denna investeringsmöjlighet och ser fram emot att bygga vidare på vårt samarbete med Tobin som är en erkänt kompetent bostadsutvecklare, säger Stefan Lanefelt, Nordisk VD och partner på Revcap.

Säljstart för projekt Äril beräknas ske under våren 2016. Byggstart planeras till hösten 2016. Läs mer på www.aril.se

Revcap är ett Europeiskt investmentbolag i fastighetssektorn som grundades 2004. Bolagets affärsmodell bygger på att medinvestera med lokala fastighetsbolag och fastighetsutvecklare i alla tillgångsklasser inom fastighetssektorn. Sedan 2004 har Revcap medverkat i fastighetstransaktioner till ett värde över SEK 60 mdr.

Notera: Informationen är sådan som Tobin Properties ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 december 2015, klockan 09.25.

För ytterligare information, vänligen gå in på staging-wwwtobinproperti.wp.triggerfish.cloud eller kontakta:

Erik Karlin, VD Tobin Properties AB

Telefon: 070-420 44 33, E-post: erik.karlin@tobinproperties.se