VYN, Nacka

I Tollare, Nacka, skapar vi nu tillsammans med Utopia Arkitekter VYN. I sluttande läge med utsikt över vatten och naturmark kommer vi att bygga fyra huskroppar som på ett fantastiskt sätt tar tillvara på platsens förutsättningar när det gäller utsikt och solläge. Husen kommer att ha en gemensam karaktär som håller ihop och skapar en tydlig identitet för området.

Sammanlagt kommer vi att bygga ca 96 lägenheter fördelade från mindre studior upp till 6 rok. Lägenheterna har drag från den klassiska sekelskiftesvåningen med en tydlig uppdelning i privat och social del kombinerat med moderna inslag som flexibla planlösningar, goda ljusförhållanden och bra förvaringsmöjligheter. För att maximera utsikten och kontakten med naturen får många lägenheter balkong, vinterträdgård och ett eget burspråk. Bostäderna i markplan får egna uteplatser och lägenheterna högst upp får privata takterrasser.

Sammantaget skapar vi tillsammans med Utopia ett unikt boende som kombinerar nytänkande med traditionella värden. Där den bärande iden handlar om att maximera utsikten och kontakten med vattnet.