Etaget, Västra Kungsholmen

De vackra omgivningarna där Ulvsundasjön möter Karlbergskanalen i kombination med närheten till city har gjort Västra Kungsholmen till ett av Stockholms mest attraktiva bostadsområden. Utvecklingen från öde industriområde till sprudlande kvartersstad har gått snabbt.

I Etaget på Nordenflychtsvägen har vi valt att samarbeta med några av landets mest framstående arkitekter med målsättning att skapa omsorgsfullt designade bostäder för en enklare, skönare och mer estetiskt tilltalande vardag. Kjellander + Sjöberg som har ritat huset inspirerades i arbetsprocessen av New Museum i New York och har haft ett uttalat fokus på hållbarhet. Tegel liksom brons- och guldfärgad plåt behåller sitt utseende eller blir till och med vackrare med åren och med sin industriella karaktär bidrar de till Etagets särart.

Interiören, som går i naturliga färgskalor med emfas på kontraster, har tagits fram i samarbete med Koncept Stockholm som bland annat ligger bakom Story Hotel och B.A.R. Längst upp på taket kommer den gemensamma takterrassen som landskapsarkitekterna Urbio har skapat att finnas – en lummig lustgård med utekök och utsikt över vattnet och takåsarna – och i entréplanet bidrar delin och blomsterbutiken till liv och rörelse i kvarteret.